Alta Via

AltaVia_12augDEF2

2014 proARCTICA in Zwitserland_0086

Alta Via Travel Books & Maps in Antwerpen informeert en stimuleert haar klanten om andere en verre horizonten te verkennen. Zij doen dit door een breed aanbod van reisgidsen, reisliteratuur, wandelkaarten, stafkaarten e.d. aan te bieden. De sfeer in de winkel is heerlijk. Je kan er lekker gaan zitten om boeken te lezen en kaarten te bekijken. En neem er gerust koffie of thee bij.

‘De expeditie van Wim en Arnaud is ingegeven door passie en avontuur. Dit willen wij met Alta Via door middel van de juiste kaarten, boeken en gidsen ondersteunen, aldus Dirk Van Den Berghe – eigenaar van Alta Via Travel Books & Maps.’

Check de site van Alta Via Travel Books & Maps via www.altaviatravelbooks.be

Video

Wim (in beeld) en Arnaud op de krater van de Hvannadalsnhúkur, IJslands hoogste berg, na een geslaagde toppoging (begin juli 2013)

De krater van de vulkaan is vol gesneeuwd en vormt een perfecte vrijwel vlakke sneeuw- en ijsvlakte. Dit is de Vatnajökull. De op één na grootste gletsjer van Europa, qua oppervlakte enkel overtroffen door de Austfonna op het Nordaustlandet eiland (Noordoostland) van Spitsbergen. De gletsjer is groter dan alle gletsjers in de Alpen en Noorwegen bij elkaar. Vatnajökull heeft een oppervlakte van ongeveer 8.100 km² en bedekt hierdoor acht procent van IJsland met een ijskap die tot duizend meter dik is.

Nieuws

27 dec

Nieuws voortaan op FB en Twitter

Facebook en Twitter zijn eenvoudiger voor het plaatsen en volgen van nieuws. Hierdoor hebben wij gekozen om nieuws items voortaan op Facebook en Twitter te melden. Ook als je zelf geen Facebook of Twitter hebt, dan werkt het. Iedereen kan die dus bekijken. Je kan ook www.facebook.com/proARCTICA kopiëren en in je browser plakken. Of www.twitter.com/proARCTICA.