b-Cat High Altitude

b-Cat High Altitude logo - jpegb-Cat High Altitude is marktleider in oplossingen voor gecontroleerde atmosferische technologie (Controlled Atmosphere Technology). Zij gebruiken CA technologie in verschillende takken; sport & gezondheid, insectbestrijding, brand preventie en behoud van cultureel erfgoed.

Hun systeem beheert zuurstofniveaus, vochtigheid en temperatuur en is veilig, efficiënt, breed toepasbaar en vooral 100% natuurlijk. Systemen van b-Cat zijn geïnstalleerd in meer dan 55 landen wereldwijd. b-Cat staat voor innovatie en hoge kwaliteit, waaraan zij hun sterke positie op de wereldmarkt danken.

Medewerkers en directie van b-Cat High Altitude waren vanaf de eerste ontmoeting enthousiast over de plannen van Team proARCTICA en besloten direct de expeditie te steunen. Zij helpen met high altitude apparatuur voor training, zoals het gebruik van een hoogtekamer, hoogtetenten en zuurstofmaskers, waarmee op een gecontroleerde wijze hoogte wordt gesimuleerd door vermindering van zuurstof. Heel veel inspanning wordt geleverd door het professionele marketing team van b-Cat High Altitude, zij helpen allemaal mee om de proARCTICA expeditie te promoten.

Via deze link lees je hoe Team proARCTICA de high altitude systemen van b-Cat gebuikt.

Bekijk hier de website van b-Cat High Altitude.

Wij zijn ontzettend blij met onze nieuwe sponsor, maar we spreken het toch nog een keer uit, “namens team proARCTICA, bedankt!”.

Video

Wim (in beeld) en Arnaud op de krater van de Hvannadalsnhúkur, IJslands hoogste berg, na een geslaagde toppoging (begin juli 2013)

De krater van de vulkaan is vol gesneeuwd en vormt een perfecte vrijwel vlakke sneeuw- en ijsvlakte. Dit is de Vatnajökull. De op één na grootste gletsjer van Europa, qua oppervlakte enkel overtroffen door de Austfonna op het Nordaustlandet eiland (Noordoostland) van Spitsbergen. De gletsjer is groter dan alle gletsjers in de Alpen en Noorwegen bij elkaar. Vatnajökull heeft een oppervlakte van ongeveer 8.100 km² en bedekt hierdoor acht procent van IJsland met een ijskap die tot duizend meter dik is.

Nieuws

27 dec

Nieuws voortaan op FB en Twitter

Facebook en Twitter zijn eenvoudiger voor het plaatsen en volgen van nieuws. Hierdoor hebben wij gekozen om nieuws items voortaan op Facebook en Twitter te melden. Ook als je zelf geen Facebook of Twitter hebt, dan werkt het. Iedereen kan die dus bekijken. Je kan ook www.facebook.com/proARCTICA kopiëren en in je browser plakken. Of www.twitter.com/proARCTICA.