De expeditie

Onze tocht wordt episch

Een internationaal team van slechts twee avonturiers lopen op ski’s van de Antarctische kustlijn naar de top van het continent. Van de zee naar de top of “from Sea to Summit”, zoals een zodanige expeditie internationaal wordt genoemd. 

De top van Antarctica is Mount Vinson en die is 4892m hoog. Een enorme berg van sneeuw en ijs. Hoger dan de hoogste berg in West Europa, de bekende Mont Blanc. In de ijzige kou van Antarctica, met de constante harde poolwind, is dat een enorme klim. Vanwege de lage luchtdruk zo dicht bij de Zuidpool, voelt Mount Vinson zelfs als een zevenduizender.

Andere teams hebben ooit andere routes gevolgd.
Nog nooit heeft een Nederlands / Belgisch team van slechts twee personen deze Sea to Summit op Antarctica gelopen.

Bekijk de route. Lees meer…

Video

Wim (in beeld) en Arnaud op de krater van de Hvannadalsnhúkur, IJslands hoogste berg, na een geslaagde toppoging (begin juli 2013)

De krater van de vulkaan is vol gesneeuwd en vormt een perfecte vrijwel vlakke sneeuw- en ijsvlakte. Dit is de Vatnajökull. De op één na grootste gletsjer van Europa, qua oppervlakte enkel overtroffen door de Austfonna op het Nordaustlandet eiland (Noordoostland) van Spitsbergen. De gletsjer is groter dan alle gletsjers in de Alpen en Noorwegen bij elkaar. Vatnajökull heeft een oppervlakte van ongeveer 8.100 km² en bedekt hierdoor acht procent van IJsland met een ijskap die tot duizend meter dik is.

Nieuws

27 dec

Nieuws voortaan op FB en Twitter

Facebook en Twitter zijn eenvoudiger voor het plaatsen en volgen van nieuws. Hierdoor hebben wij gekozen om nieuws items voortaan op Facebook en Twitter te melden. Ook als je zelf geen Facebook of Twitter hebt, dan werkt het. Iedereen kan die dus bekijken. Je kan ook www.facebook.com/proARCTICA kopiëren en in je browser plakken. Of www.twitter.com/proARCTICA.