Icelandic Mountain Guides

Logo-IMG

Icelandic Mountain Guides is IJslands premium adventure tour operator en meer dan 20 jaar gekend voor zijn avontuurlijke trips in de wildernis van IJsland en Groenland. Vandaag staat Icelandic Mountain Guides bekend om zijn perfect georganisserde dagtrips, maar ook voor zijn meerdaagse avontuurlijke expedities, zowel in de zomer als in de winter.

IMG en proARCTICA
Icelandic Mountain Guides is verheugd te kunnen samenwerken met Wim en Arnaud in hun proARCTICA project. Zij zijn naar IJsland gekomen in mei/juni 2013 voor gletsjer en crevasse training in samenwerking met onze beste gidsen. Goed voorbereid zijn op de mogelijke gevaren die gletsjers met zich meebrengen is essentieel in een project als een Sea to Summit van Mount Vinson. Hun mate van succes op Antarctica hangt vooral af van een goede training en voorbereiding. Wij bij IMG wensen Wim en Arnaud alle succes.

2014 proARCTICA in Zwitserland_0087

Professioneel
Icelandic Mountain Guide’s teamleden van gidsen en medewerkers zijn geselecteerd uit een grote groep specialisten en professionele alpinisten. Velen hebben gewerkt als bergredder en allen zijn uitermate gepassioneerd door het buitenleven en de natuur. Onze gidsen hebben een clean record als het gaat om veiligheid en staan bekent om hun kennis op grote hoogte of trips in het koude Arctische noorden. 

Minimale impact op de omgeving
In alles wat we doen en ondernemen trachten we onze ecologische voetafdruk te minimaliseren. Ons devies is dan ook: leave no trace. In alles wat we doen willen we een voorbeeldfunctie vervullen. Icelandic Mountain Guides heeft het World Wildlife Fund conservation plan onderschreven, aangaande ecologisch toerisme in de Arctische regio‘s. We steunen ook het Scandinavische FINECO project in verband met het ontwikkelen van zichzelf onderhoudende regionale activiteiten in de Noordelijke regio‘s.

Behaalde erkenning en prijzen 

  • 2012 – Conch Environmental Award. Issued to IMG by the Ministry for the Environment and Natural Resources for being a leading company in nature friendly tourism in Iceland.
  • 2011 – Nomination: Nordic Council Environmental Prize.
  • 2010 – Icelandic Travel Industry Association’s Innovation Award. For the innovation and development of Glacier Walks
  • 2010 – Icelandic Travel Industry Association’s annual Education Award. For the education and continuous training we provide for our guides.
  • 2009 – Icelandic Tourist Board’s Environmental Award. For environmental policy and awareness
  • 2006 – Icelandair Pioneer Award. For designing and developing Glacier Walks 

Wat bieden wij aan…
Om kennis te maken met onze uitgebreide mogelijkheden aangaande dagtrips, cursussen en expedities, nodigen wij u uit om onze diverse websites te bezoeken: www.mountainguides.is, www.icelandrovers.is & www.greenland.is.  Daar zal u alle info vinden om van uw trip een onvergetelijke gebeurtenis te maken. U kan ook online bestellen of ons contacteren via info@mountainguides.is

Video

Wim (in beeld) en Arnaud op de krater van de Hvannadalsnhúkur, IJslands hoogste berg, na een geslaagde toppoging (begin juli 2013)

De krater van de vulkaan is vol gesneeuwd en vormt een perfecte vrijwel vlakke sneeuw- en ijsvlakte. Dit is de Vatnajökull. De op één na grootste gletsjer van Europa, qua oppervlakte enkel overtroffen door de Austfonna op het Nordaustlandet eiland (Noordoostland) van Spitsbergen. De gletsjer is groter dan alle gletsjers in de Alpen en Noorwegen bij elkaar. Vatnajökull heeft een oppervlakte van ongeveer 8.100 km² en bedekt hierdoor acht procent van IJsland met een ijskap die tot duizend meter dik is.

Nieuws

27 dec

Nieuws voortaan op FB en Twitter

Facebook en Twitter zijn eenvoudiger voor het plaatsen en volgen van nieuws. Hierdoor hebben wij gekozen om nieuws items voortaan op Facebook en Twitter te melden. Ook als je zelf geen Facebook of Twitter hebt, dan werkt het. Iedereen kan die dus bekijken. Je kan ook www.facebook.com/proARCTICA kopiëren en in je browser plakken. Of www.twitter.com/proARCTICA.