Horizon Buitensport

K2 en De KampeerderK2 en De Kampeerder zijn eigenlijk 2 winkels in Antwerpen, België. K2 is gevestigd aan de Frankrijklei 109 en De Kampeerder vind je in de Leopoldlaan op nummer 21. 

K2 en De Kampeerder sponsoren team proARCTICA met kleding en materiaal. Het zijn prachtige winkels, maar ze hebben ook een fantastische webshop die je kan bezoeken en ze zijn natuurlijk ook op Facebook te vinden.

Het spreekt voor zich dat wij heel blij zijn met onze nieuwe sponsor, maar we spreken het toch nog een keer uit, “namens team proARCTICA, bedankt!”.

Video

Wim (in beeld) en Arnaud op de krater van de Hvannadalsnhúkur, IJslands hoogste berg, na een geslaagde toppoging (begin juli 2013)

De krater van de vulkaan is vol gesneeuwd en vormt een perfecte vrijwel vlakke sneeuw- en ijsvlakte. Dit is de Vatnajökull. De op één na grootste gletsjer van Europa, qua oppervlakte enkel overtroffen door de Austfonna op het Nordaustlandet eiland (Noordoostland) van Spitsbergen. De gletsjer is groter dan alle gletsjers in de Alpen en Noorwegen bij elkaar. Vatnajökull heeft een oppervlakte van ongeveer 8.100 km² en bedekt hierdoor acht procent van IJsland met een ijskap die tot duizend meter dik is.

Nieuws

27 dec

Nieuws voortaan op FB en Twitter

Facebook en Twitter zijn eenvoudiger voor het plaatsen en volgen van nieuws. Hierdoor hebben wij gekozen om nieuws items voortaan op Facebook en Twitter te melden. Ook als je zelf geen Facebook of Twitter hebt, dan werkt het. Iedereen kan die dus bekijken. Je kan ook www.facebook.com/proARCTICA kopiëren en in je browser plakken. Of www.twitter.com/proARCTICA.