Oceanic Expeditions

oceanic expeditions

2014 proARCTICA in Zwitserland_0089

Wie kiest voor Oceanic Expeditions, kiest voor avontuur. Fascinerende beelden van een reis die je altijd bijblijft. Herinneringen van een avontuur dat je nooit meer vergeet.

Als specialist in Vlaanderen biedt Oceanic Expeditions een pakket expedities aan in de ongerepte gebieden van Papoea, Papoea-Nieuw-Guinea en Vanuatu in de Stille Oceaan. Met 15 jaar ervaring in het doorkruisen van ’s werelds ontoegankelijkste streken, is een ijzersterke reputatie opgebouwd in het organiseren van verrassende reizen naar specifieke culturen en stammen. Sinds kort legt Oceanic Expeditions zich ook toe op expedities en bergbeklimmen.

Johnny Peeters, Directeur van Oceanic Expeditions, organiseerde voor Arnaud en Wim de expeditie naar de Elbrus in Rusland. Aangestoken door het enthousiasme van Arnaud en Wim om naar Antarctica te gaan, helpt Johnny hen met trainingsexpedities.

Check de site van Oceanic Expeditions voor meer informatie via www.oceanicexpeditions.be

Wil jij mee op expeditie met proARCTICA naar IJsland in mei/juni 2014? Klik dan hier.

Video

Wim (in beeld) en Arnaud op de krater van de Hvannadalsnhúkur, IJslands hoogste berg, na een geslaagde toppoging (begin juli 2013)

De krater van de vulkaan is vol gesneeuwd en vormt een perfecte vrijwel vlakke sneeuw- en ijsvlakte. Dit is de Vatnajökull. De op één na grootste gletsjer van Europa, qua oppervlakte enkel overtroffen door de Austfonna op het Nordaustlandet eiland (Noordoostland) van Spitsbergen. De gletsjer is groter dan alle gletsjers in de Alpen en Noorwegen bij elkaar. Vatnajökull heeft een oppervlakte van ongeveer 8.100 km² en bedekt hierdoor acht procent van IJsland met een ijskap die tot duizend meter dik is.

Nieuws

27 dec

Nieuws voortaan op FB en Twitter

Facebook en Twitter zijn eenvoudiger voor het plaatsen en volgen van nieuws. Hierdoor hebben wij gekozen om nieuws items voortaan op Facebook en Twitter te melden. Ook als je zelf geen Facebook of Twitter hebt, dan werkt het. Iedereen kan die dus bekijken. Je kan ook www.facebook.com/proARCTICA kopiëren en in je browser plakken. Of www.twitter.com/proARCTICA.