Over ons

De Noord- en Zuidpool, waarschijnlijk de laatste ongerepte natuurgebieden op aarde

Dat is precies waarom we er voorzichtig mee moeten omgaan. Onze sponsors en wijzelf zijn natuurlijk vóór het behoud van natuur. Ook daarom vragen wij jouw aandacht en support.

Het behouden van natuurgebieden betekent volgens ons niet dat je ze niet mag bezoeken. In tegendeel zelfs. Door het opdoen van persoonlijke ervaring en er dwars doorheen te reizen, in plaats van alleen maar wetenschappelijk onderzoek doen, hopen wij juist meer te leren over deze prachtige Arctische maar onbewoonbare wereld en hoe er mee om te gaan.

Dat geldt voor de Noordpool, die wij officieel Arctica noemen, en voor de Zuidpool die we met zijn allen Ant(i)arctica noemen.

Daarom heet onze expeditie ­proARCTICA!

Door onze persoonlijke ervaringen te delen, hopen wij dat jij PRO Arctica en PRO Antarctica wordt, dus vóór het behoud van de prachtige gebieden. Misschien inspireren wij jou zelfs wel om zelf te gaan reizen naar nauwelijks bewoonde en desolate omgevingen, waarvan jij dan weer jouw ervaringen met ons en anderen wilt delen.

Video

Wim (in beeld) en Arnaud op de krater van de Hvannadalsnhúkur, IJslands hoogste berg, na een geslaagde toppoging (begin juli 2013)

De krater van de vulkaan is vol gesneeuwd en vormt een perfecte vrijwel vlakke sneeuw- en ijsvlakte. Dit is de Vatnajökull. De op één na grootste gletsjer van Europa, qua oppervlakte enkel overtroffen door de Austfonna op het Nordaustlandet eiland (Noordoostland) van Spitsbergen. De gletsjer is groter dan alle gletsjers in de Alpen en Noorwegen bij elkaar. Vatnajökull heeft een oppervlakte van ongeveer 8.100 km² en bedekt hierdoor acht procent van IJsland met een ijskap die tot duizend meter dik is.

Nieuws

27 dec

Nieuws voortaan op FB en Twitter

Facebook en Twitter zijn eenvoudiger voor het plaatsen en volgen van nieuws. Hierdoor hebben wij gekozen om nieuws items voortaan op Facebook en Twitter te melden. Ook als je zelf geen Facebook of Twitter hebt, dan werkt het. Iedereen kan die dus bekijken. Je kan ook www.facebook.com/proARCTICA kopiëren en in je browser plakken. Of www.twitter.com/proARCTICA.