Onze missie

proARCTICA’s missie is helder

Een ‘Zee tot Top’ (Sea to Summit)-ervaring!
Bewijzen dat gewone mensen tot ongewone prestaties in staat zijn.

Wij gaan zonder voertuigen, geheel op eigen kracht, lopend en op ski’s van de kustlijn tot het hoogste punt op Antarctica. Dat is de top van Mount Vinson, 4892m hoog. Wij beklimmen de ijzige wanden van deze ijskoude en bijna 5 kilometer hoge berg en planten onze vlag op de top. Daarna dalen we af naar het basiskamp en is ons avontuur ten einde. De vlag gaat uiteraard mee terug, want op Antarctica laten we niets achter.

De reis is zwaar en lang. Onderweg worden wij niet bevoorraad. Alles wat we nodig hebben om te overleven, slepen wij achterons aan op sledes. 80 kg per persoon. De ijzige wind waait vrijwel altijd en hard ook.

De natuur blijft behouden. Wij houden ons aan ons motto.

Laat niets achter behalve je voetafdrukken,
verbruik niets anders dan lucht en breek alleen de wind.

Lees meer…

Video

Wim (in beeld) en Arnaud op de krater van de Hvannadalsnhúkur, IJslands hoogste berg, na een geslaagde toppoging (begin juli 2013)

De krater van de vulkaan is vol gesneeuwd en vormt een perfecte vrijwel vlakke sneeuw- en ijsvlakte. Dit is de Vatnajökull. De op één na grootste gletsjer van Europa, qua oppervlakte enkel overtroffen door de Austfonna op het Nordaustlandet eiland (Noordoostland) van Spitsbergen. De gletsjer is groter dan alle gletsjers in de Alpen en Noorwegen bij elkaar. Vatnajökull heeft een oppervlakte van ongeveer 8.100 km² en bedekt hierdoor acht procent van IJsland met een ijskap die tot duizend meter dik is.

Nieuws

27 dec

Nieuws voortaan op FB en Twitter

Facebook en Twitter zijn eenvoudiger voor het plaatsen en volgen van nieuws. Hierdoor hebben wij gekozen om nieuws items voortaan op Facebook en Twitter te melden. Ook als je zelf geen Facebook of Twitter hebt, dan werkt het. Iedereen kan die dus bekijken. Je kan ook www.facebook.com/proARCTICA kopiëren en in je browser plakken. Of www.twitter.com/proARCTICA.