Team proARCTICA

Arnaud - profielfoto Arnaud

Arnaud de Wilde is een Nederlandse avonturier en bergbeklimmer die met zijn sterke karakter en doorzettingsvermogen een uitdaging nooit uit de weg gaat. Arnaud is getrouwd met Yolanda Broersma en vader van Dana & Devin. Arnaud is de “founding father” van deze expeditie.

Ruim 20 jaar geleden richtte hij PST Business Services op. Een succesvol automatiseringsbedrijf dat oplossingen levert om geautomatiseerde bedrijfsprocessen rond de klok te monitoren, te beheren en te onderhouden.

Arnaud zijn persoonlijke motto is even simpel als uitdagend; Just do it!

En dat is precies wat hij zo’n 10 jaar geleden is gaan doen. Hij gaf toe aan zijn passie voor bergbeklimmen en expedities. Daarnaast geniet hij van vele andere sporten, zoals hardlopen en fitness. Arnaud heeft een zwarte band (2e dan) judo en doet zelfs aan Zumba en stijldansen. Aan veelzijdigheid geen gebrek.

Je kan meer informatie vinden over Arnaud op LinkedIn

De website van het bedrijf van Arnaud is www.pst.eu

27-7-2012 Wim Wim

Wim De Backer is een Belgische wereldreiziger en expeditieklimmer die jaar na jaar tracht zijn grenzen te verleggen. Hij is gehuwd in Tanzania in 2011 met Esther Mtembei en is een fiere papa van dochters Julie & Marie. Zijn gezin is zijn steunpunt waardoor Wim dag na dag nieuwe uitdagingen aan durft te gaan.

Wanneer Wim niet reist of op expeditie is, dan werkt hij met veel plezier als teamleider voor Securitas België. Securitas zorgt voor de beveiliging van mensen en bedrijven in meer dan 100 landen. Er werken ruim 55.000 mensen.  

Veiligheid en beveiliging is Wim niet vreemd. Dat is dan ook precies wat Wim meebrengt op al zijn avonturen. De top is slechts halverwege, je moet ook nog heelhuids terug. En geen expeditie is geslaagd, als niet iedereen gezond en wel weer thuis komt. 

Wim is sportief, zoveel is duidelijk. Maar hij enthousiasmeert ook anderen sportief te zijn. Zes achtereenvolgende jaren heeft hij voor zichzelf en zijn Securitas collega’s deelgenomen aan “De doden mars”, een 100 km lange wandeltocht die binnen 24 uur moet worden volbracht. Doorzettingsvermogen is dan ook slechts één van zijn vele kwaliteiten.

Op Wim zijn eigen website kan je meer lezen over Wim, zijn reizen en expedities. Klik hier

Video

Wim (in beeld) en Arnaud op de krater van de Hvannadalsnhúkur, IJslands hoogste berg, na een geslaagde toppoging (begin juli 2013)

De krater van de vulkaan is vol gesneeuwd en vormt een perfecte vrijwel vlakke sneeuw- en ijsvlakte. Dit is de Vatnajökull. De op één na grootste gletsjer van Europa, qua oppervlakte enkel overtroffen door de Austfonna op het Nordaustlandet eiland (Noordoostland) van Spitsbergen. De gletsjer is groter dan alle gletsjers in de Alpen en Noorwegen bij elkaar. Vatnajökull heeft een oppervlakte van ongeveer 8.100 km² en bedekt hierdoor acht procent van IJsland met een ijskap die tot duizend meter dik is.

Nieuws

27 dec

Nieuws voortaan op FB en Twitter

Facebook en Twitter zijn eenvoudiger voor het plaatsen en volgen van nieuws. Hierdoor hebben wij gekozen om nieuws items voortaan op Facebook en Twitter te melden. Ook als je zelf geen Facebook of Twitter hebt, dan werkt het. Iedereen kan die dus bekijken. Je kan ook www.facebook.com/proARCTICA kopiëren en in je browser plakken. Of www.twitter.com/proARCTICA.