Sponsors

De volgende bedrijven steunen proARCTICA.

Je hebt eenvoudig weg niet overal alle kennis van. Die moet je opdoen. Door te oefenen, te lezen, te praten met beroepsavonturiers, maar vooral ook door zelf trainingsexpedities uit te voeren. Daarnaast hebben we materialen nodig, kleding, maar ook voedsel, geld, et cetera. 

Gelukkig zijn veel heel veel mensen enthousiast. Mensen die ons willen helpen. Daar zijn wij heel blij mee en ontzettend dankbaar voor.

De volgende bedrijven sponsoren onze expeditie. Klik op onderstaande links of op de de sponsorlogo’s onderaan de pagina’s van deze website en lees waarom zij proARCTICA steunen.

Video

Wim (in beeld) en Arnaud op de krater van de Hvannadalsnhúkur, IJslands hoogste berg, na een geslaagde toppoging (begin juli 2013)

De krater van de vulkaan is vol gesneeuwd en vormt een perfecte vrijwel vlakke sneeuw- en ijsvlakte. Dit is de Vatnajökull. De op één na grootste gletsjer van Europa, qua oppervlakte enkel overtroffen door de Austfonna op het Nordaustlandet eiland (Noordoostland) van Spitsbergen. De gletsjer is groter dan alle gletsjers in de Alpen en Noorwegen bij elkaar. Vatnajökull heeft een oppervlakte van ongeveer 8.100 km² en bedekt hierdoor acht procent van IJsland met een ijskap die tot duizend meter dik is.

Nieuws

27 dec

Nieuws voortaan op FB en Twitter

Facebook en Twitter zijn eenvoudiger voor het plaatsen en volgen van nieuws. Hierdoor hebben wij gekozen om nieuws items voortaan op Facebook en Twitter te melden. Ook als je zelf geen Facebook of Twitter hebt, dan werkt het. Iedereen kan die dus bekijken. Je kan ook www.facebook.com/proARCTICA kopiëren en in je browser plakken. Of www.twitter.com/proARCTICA.